Кокосовый торт “Рафаэлло”

Жовтень 10th, 2016

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Рецептов кокосовых тортов очень много. Предлагаю свой вариант, может, кому-нибудь придется по вкусу.

 

Бисквит:

4 яйца

1 стакан сахара

1 стакан муки

Ганаш:

200г белого шоколада

200мл жирных сливок 33%

Крем:

800мл жирных сливок 33% (из холодильника)

4ст.ложки сахара

4 пакетика загустителя для сливок

и:

100г кокосовой стружки

Шоколад натереть на терке или порубить ножом. 200мл сливок довести до кипения, но не кипятить, залить ими шоколад и оставить на пару минут.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Перемешать ложкой до полного растворения шоколада и убрать в холодильник.

Дно разъемной формы (26см) застелить пекарской бумагой, надеть кольцо, застегнуть. Лишнюю бумагу обрезать. Включить духовку разогреваться.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

4 яйца и стакан сахара хорошо взбить миксером, чтобы объем увеличился в 3-4 раза. Я взбиваю ровно 10 минут. Добавить просеянную муку, аккуратно перемешать.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Вылить тесто в форму, разровнять. Выпекать в духовке при температуре 180оС до "сухой спички" (35-45минут). Готовый бисквит вытащить из духовки, остудить. Провести тонким ножом по периметру формы, освободить корж, выложить на решетку и снять бумагу.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Отрезать нижнюю треть бисквита и оставить на решетке.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Оставшуюся часть коржа нарезать на узкие полоски, каждую полосу - на кусочки. Сложить в большую миску.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Охлажденный шоколад взбить миксером до загустения.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Загуститель для сливок и сахар смешать в чашке. Ручным миксером на средней скорости взбить сливки до пены.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Понемногу всыпая загуститель с сахаром, взбить сливки до мягких пиков. Положечно добавляя ганаш, перемешать-взбить на малой скорости до однородности.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Поделить крем на две неровных части. В бОльшую часть добавить кусочки бисквита и кокосовую стружку (не забудьте оставить 2-3ст.ложки для обсыпки торта!), аккуратно и быстро перемешать и выложить горкой на корж. Небрежно обмазать оставшимся кремом.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Обсыпать кокосовой стружкой, можно украсить конфетами "Рафаэлло" и убрать в холодильник, лучше на ночь.

Кокосовый торт "Рафаэлло"

Приятного чаепития!Реверанс

Кокосовый торт "Рафаэлло"

На день первого причастия племянницы мужа попробовала добавить в крем клубнику. Вкусно, но домашний вариант мне понравился больше.

источник:  http://www.liveinternet.ru/users/4066507/post275237583/

----------------------------------

Рецепт - українською:

 

Рецептів кокосових тортів дуже багато. Пропоную свій варіант, може, комусь припаде до смаку.

 

бісквіт:

4 яйця

1 склянка цукру

1 склянка борошна

ганаш:

200г білого шоколаду

200мл жирних вершків 33%

крем:

800мл жирних вершків 33% (з холодильника)

4ст.ложкі цукру

4 пакетика згущувача для вершків

і:

100г кокосової стружки

Шоколад натерти на тертці або порубати ножем. 200мл вершків довести до кипіння, але не кип'ятити, залити ними шоколад і залишити на пару хвилин.

Перемішати ложкою до повного розчинення шоколаду і прибрати в холодильник.

Дно рознімної форми (26см) застелити пекарської папером, надіти кільце, застебнути. Зайвий папір обрізати. Включити духовку розігріватися.

4 яйця і склянку цукру добре збити міксером, щоб обсяг збільшився в 3-4 рази. Я збиваю рівно 10 хвилин. Додати просіяне борошно, акуратно перемішати.

Вилити тісто у форму, розрівняти. Випікати в духовці при температурі 180оС до "сухої сірники" (35-45мінут). Готовий бісквіт витягти з духовки, остудити. Провести тонким ножем по периметру форми, звільнити корж, викласти на решітку і зняти папір.

Відрізати нижню третину бісквіта і залишити на решітці.

Частину коржа нарізати на вузькі смужки, кожну смугу - на шматочки. Скласти у велику миску.

Охолоджений шоколад збити міксером до загустіння.

Загущувач для вершків і цукор змішати в чашці. Ручним міксером на середній швидкості збити вершки до піни.

Потроху всипаючи загущувач з цукром, збити вершки до м'яких піків. Положечно додаючи ганаш, перемішати-збити на малій швидкості до однорідності.

Поділити крем на дві нерівних частини. У більшу частину додати шматочки бісквіта і кокосову стружку (не забудьте залишити 2-3ст.ложкі для обсипання торта!), Акуратно і швидко перемішати і викласти гіркою на корж. Недбало обмазати кремом.

Обсипати кокосовою стружкою, можна прикрасити цукерками "Рафаелло" і прибрати в холодильник, краще на ніч.

Приємного чаювання! Реверанс

На день першого причастя племінниці чоловіка спробувала додати в крем полуницю. Смачно, але домашній варіант мені сподобався більше.

Оставьте комментарий

Вы должны войти, чтобы комментировать.